Banneux; een ontmoeting met Maria

In Banneux, gelegen in de Belgische Ardennen, is Maria in 1933, meerderen malen verschenen aan  Mariette Beco. Zij kreeg de boodschap om haar handen in een plas water te steken die uit een bron opborrelde. Dit is het begin van Banneux als bedevaartplaats. Elk jaar komen er meer dan 500.000 pelgrims om kracht en  troost te zoeken bij Maria. In een tijd van bezuinigingen en minder tijd voor elkaar, is men een bezoek aan Banneux een verademing! Men voelt zich één grote familie. Samen eten, drinken, bidden maar ook lachen en soms een traantje wegpinken.

De vrijwilligers zorgen gedurende de 5 dagen voor de complete verzorging van de gasten,  gaan op verzoek met naar de kerkdiensten, wandelen, winkelen etc. Er is een nachtploeg die de gasten indien nodig, ’s-Nachts verzorgd en te woord staat.

In Banneux gebeurt soms een wonder; maar dagelijks zijn er vele kleinere wonderen te bespeuren. Mensen die weer energie opdoen om het lichamelijk en geestelijk lijden, wat soms zwaar is, te kunnen dragen en te doorstaan. 

Heeft u interesse, dan kunt u zich aanmelden bij een van de propangandisten of een mailtje sturen naar: banneux.bisdom.utrecht@gmail.com